Joy leggen

Joy kunstgras is vrij eenvoudig zelf te leggen, maar mocht je er niet helemaal uitkomen of heb je er geen tijd voor, dan kun je altijd de hulp van onze Joy legservice  inroepen die het volledig voor jou kan leggen. Je hebt hiermee dan naast de 10 jaar garantie op Joy ook 5 jaar garantie op de installatie.

Hieronder vind je de beknopte leginstructies met de te doorlopen stappen. De uitgebreide handleiding inclusief tips kun je in PDF downloaden. Deze kun je dan ook eenvoudig printen. Handig om mee te nemen.

Joy kunstgras zelf leggen

1. Installatieplan

Maak om onnodige naden te voorkomen een ontwerpplan hoe je de Joy kunstgrasrollen het beste over het gazon uit kunt rollen. Let op dat alle matten in dezelfde pool richting liggen.

2. Ondergrond

Maak de ondergrond glad en vlak. Indien nodig aantrillen met een trilmachine. Hoe vlakker de ondergrond hoe langer de grasmat meegaat en hoe fraaier het eindresultaat.

3. Geovlies leggen

Joy Gardens® Geovlies voorkomt oneffenheden in de vlakke ondergrond en de groei van onkruid door de grasmat heen. Zorg dat de uitgerolde rollen 5cm overlappen.

4. Uitrollen en snijden

Rol de kunstgrasmat(ten) uit en snij waar nodig de randen bij. Doe dit op het koelste moment van de dag i.v.m. het mogelijk rekken en krimpen van de grasmat door temperatuursverschillen.

5. Naden samenvoegen

Gebruik voor het aan elkaar lijmen van de grasmatten de Joy Gardens lijmband.  Check of de naden goed op elkaar aansluiten.

6. Optioneel: zand toevoegen

Vul de kunstgrasmat op met opvulzand (advies: 6 tot 12 kg/m2) voor een langere levensduur en natuurlijkere look en borstel dit in met een bezem.

Tip
Voor het gelijkmatig verdelen van het zand kun je een oude emmer nemen en hier +/- 25 gaten in de bodem boren van +/- 1 cm doorsnede.