Joy leggen

Joy kunstgras is vrij eenvoudig zelf te leggen, maar mocht je er niet helemaal uitkomen of heb je er geen tijd voor, dan kun je altijd de hulp van onze Joy legservice  inroepen die het volledig voor jou kan leggen. Je hebt hiermee dan naast de 10 jaar garantie op Joy ook 5 jaar garantie op de installatie.

Hieronder vind je de beknopte leginstructies met de te doorlopen stappen. De uitgebreide handleiding inclusief tips kun je in PDF downloaden. Deze kun je dan ook eenvoudig printen. Handig om mee te nemen.

Joy kunstgras zelf leggen

1. Installatieplan

Maak om onnodige naden te voorkomen een ontwerpplan hoe je de Joy kunstgrasrollen het beste over het gazon uit kunt rollen. Let hierbij op dat de vleug van alle matten in dezelfde richting liggen. Belangrijk hierbij is dat de vleug richting het huis moet liggen voor het mooiste resultaat.

2. Ondergrond

Graaf de oppervlakte 5-10 cm uit en vul deze weer met bestratingszand. Verdicht het zand met een trilplaat en maak het zandbed mooi glad en vlak met een rijlat. Hoe egaler de ondergrond hoe langer de grasmat meegaat en hoe fraaier het eindresultaat.

3. Geovlies leggen

Joy Gardens® Geovlies voorkomt oneffenheden in de vlakke ondergrond en de groei van onkruid door de afwateringsgaten van de grasmat heen. Zorg dat de uitgerolde rollen elkaar minimaal 5cm overlappen.

4. Uitrollen en snijden

Rol de kunstgrasmat(ten) uit en snij waar nodig de randen bij. Doe dit op het koelste moment van de dag i.v.m. het mogelijk rekken en krimpen van de grasmat door temperatuursverschillen.

5. Naden samenvoegen

Gebruik voor het aan elkaar lijmen van de grasmatten de Joy Gardens lijmband.  Check of de naden goed op elkaar aansluiten. De afstand tussen de twee grenzende steekrijen mag niet meer zijn dan de ruimte tussen de overige steekrijen.

6. Optioneel: zand toevoegen

Vul de kunstgrasmat op met opvulzand (quartszand) voor een stevig gewicht zodat deze goed op zijn plaats blijft liggen, extra ondersteuning van de grasvezel voor een langere levensduur en een natuurlijkere look. Borstel dit in met een bezem. Het invuladvies hiervoor is 6 tot 12 kg/m2 afhankelijk van de hoogte van de grasvezel van jouw grasmat.