Veel gestelde vragen

Ja, het leggen van Joy kunstgras is vrij eenvoudig. Je kunt op onze site een volledige stap-voor-stap handleiding vinden. Mocht je hier niet helemaal uitkomen of heb je er geen tijd voor, dan kun je altijd de hulp van onze Joy legservice inroepen die het volledig voor jou kunnen leggen. Je hebt hiermee dan naast de jaren garantie op Joy ook 5 jaar garantie op de installatie. Om je te helpen het totaal benodigde oppervlakte Joy kunstgras te bepalen, check de oppervlakte berekenen hulp.

Kan ik zelf Joy kunstgras leggen?

Ja, het leggen van Joy kunstgras is vrij eenvoudig. Je kunt op onze site een volledige stap-voor-stap handleiding vinden. Mocht je hier niet helemaal uitkomen of heb je er geen tijd voor, dan kun je altijd de hulp van onze Joy legservice inroepen die het volledig voor jou kunnen leggen. Je hebt hiermee dan naast de jaren garantie op Joy ook 5 jaar garantie op de installatie. Om je te helpen het totaal benodigde oppervlakte Joy kunstgras te bepalen, check de oppervlakte berekenen hulp.

Kunnen jullie mij iemand adviseren die Joy kunstgras voor mij legt?

Joy heeft een eigen professionele legservice, die Joy voor jou kan leggen. Hiermee heb je naast de jaren garantie op Joy ook 5 jaar garantie op de installatie.

Kan er onkruid door Joy kunstgras heen groeien?

Nee, de onderkant van Joy kunstgras heeft een speciale extra beschermende laag, waar onkruid geen kans krijgt om erdoorheen te groeien. Dit geldt ook voor mollen of konijnen die door het oppervlak willen graven. Wel is het verstandig om onder de te plaatsen grasmat een anti-worteldoek te leggen. Hiermee voorkom je dat er eventueel klein onkruid door de drainagegaten gaat groeien en hiermee deze gaten gaat verstoppen.

Kan Joy kunstgras haar kleur verliezen?

Nee, Joy is gemaakt van de beste materialen, welke uitvoerig op UV stralen getest zijn en behouden tot ongeveer 15 jaar haar natuurlijk kleur (plm 20.000 zonne-uren). Andere kunstgras producten op de markt kunnen al na enkele jaren door de zon een blauw/grijze kleur krijgen. Met Joy Gardens kunstgras ben je verzekerd vantopkwaliteit. Op alle grassoorten zit garantie. Daarnaast zijn al onze producten recyclebaar en uitvoerig getest om er zeker van te zijn dat ze aan alle huidige en toekomstige milieu eisen voldoen en geen giftige stoffen bevatten.

Waarom adviseert Joy Gardens mijn gras op te vullen met invulzand?

Invullen met zand (ook wel infill genoemd) is belangrijk omdat het extra gewicht toevoegt op het oppervlak, waardoor de kunstgrasmat veel steviger komt te liggen. Daarnaast creëert het een veel natuurlijke look en ondersteunt het de grassprieten om het steviger en duurzamer te maken. Wel moet hiervoor speciaal rond zand worden gebruikt (kwartszand). Scherp zand is namelijk schadelijk voor de vezel. Het niet gebruiken van invulzand, ook al claimen sommige kunstgras producten dat ze dit niet nodig hebben, zal altijd leiden tot een verkorte levensduur van de kunstgrasmat.

Meer informatie over invulzand en hoe dit op jouw Joy kunstgras toe te passen, vindt je in onze handleiding.

Heeft Joy kunstgras veel onderhoud nodig?

In tegenstelling tot het onderhoud van natuurlijk gras heeft Joy kunstgras amper onderhoud nodig. Bij een Joy gazon is het af en toe verwijderen van bladeren of ander organisch materiaal voldoende, om de vorming van mos en alg te voorkomen. Om die frisse groene look te behouden dient de grasmat af en toe lichtjes geveegd te worden met een stevige bezem.

Is Joy kunstgras kind en dier vriendelijk?

Ja, Joy kunstgras is gemaakt van de beste materialen en bevatten geen giftige stoffen (ook alle coatings, lijm, e.d.). Hierdoor is het geschikt voor kinderen, huisdieren en het is milieuvriendelijk. Hondenafval kan eenvoudig opgeschept worden of weggespoten met een tuinslang zonder dat dit de grasmat aantast.

Hoe staat het met de brandveiligheid van Joy kunstgras?

Joy voldoet aan de hoogste brandveiligheid specificaties. Als er brandend materiaal op het gras valt, zal de toplaag wegsmelten, maar nooit vlam vatten. Indien Joy kunstgras goed is gelegd en voorzien is van invulzand draagt dit alleen maar bij tot het minimaal beperken van de schade.

Is Joy kunstgras net zo realistisch als natuurlijk gras?

Ja, met het nieuwe Joy kunstgrasassortiment, welke beschikbaar is in verschillende grashoogtes en kleuren, is het moeilijk om onderscheid te maken tussen natuurlijk gras en Joy . Voor zowel op het oog als op het gevoel, want Joy kunstgras is ook nog eens lekker zacht. Je kunt dit zelf  ervaren  op de site door een blik te werpen op onze Joy kunstgrassen.

Is Joy kunstgras geschikt voor locaties met een slechte drainage?

Ja, Joy kunstgras heeft een geperforeerde latex onderkant welke op een aflopende harde ondergrond geïnstalleerd moet worden. Hieronder dient wel een noppenlaag worden geplaatst om grote hoeveelheden hemelwater ineens te kunnen afvoeren. Dit maakt de basis stevig en laat het water vrij wegstromen. Heb je hulp nodig om deze ondergrond te realiseren, neem dan contact op met onze Joy leg service.

Wat moet ik doen als ik wil genieten van mijn tuin zonder gedoe?

Stuur ons een e-mail of bel ons professionele team vandaag nog. Wij helpen je graag verder met het gazon waar je heerlijk van kunt genieten in plaats van dat je het steeds moet onderhouden.

Hoe milieuvriendelijk is Joy kunstgras?

In tegenstelling tot wat vaak verondersteld wordt is Joy milieuvriendelijker dan natuurlijk gras. Joy kunstgras heeft geen water, chemische stoffen en elektriciteit voor maaien nodig om het te onderhouden. Daarnaast is Joy natuurlijk 100% recyclebaar. Een prettige besparing van het milieu en geld.

Welk Joy kunstgras past bij mij?

Het uitzoeken van jouw Joy kunstgras hangt volledig af van jouw persoonlijke smaak en van de uitstraling, die jij in jouw tuin wilt hebben. Om de juiste keuze te maken adviseren wij het volgende:

  • 1) Ervaar het verschil – Kunstgras van goede kwaliteit voelt natuurlijk zacht aan en is stevig genoeg om zichzelf direct weer in vorm te brengen als je er druk op hebt gelegd.
  • 2) Meer is beter – Kijk altijd naar het gewicht van het gras. Dit vertelt je hoeveel garen (gras) er is gebruikt. Hoe zwaarder het kunstgras, hoe sterker het zal zijn en hoe langer het mee zal gaan.
  • 3) Check de achterkant – de belangrijkste kwaliteitsverschillen zitten in de kwaliteit van de achterkant, de backing genaamd. Dit is het gedeelte wat sterk en duurzaam moet zijn, omdat het gedurende vele jaren contact heeft met de ruige bodem. Een goede achterkant kan gebogen worden zonder dat het scheurt en bedekt nagenoeg alle groene garen volledig. Arme poreuze achterkanten scheuren snel waardoor zouten en mineralen uit het grondwater de verbinding kunnen aantasten. Deze zullen op den duur (plm na 2-3 jaar) geen bescherming meer bieden. Al snel laten zullen dan de groene grassprieten loslaten en komen er kale plekken in jouw mooie gazon.

Waar kan Joy kunstgras gelegd worden?

Joy kan overal. Ook op plaatsen waar natuurlijk gras moeilijk tot niet tot zijn recht komt. Schaduwrijke plekken of moeilijk te onderhouden stukken zijn perfect voor Joy. Daarnaast kan Joy kunstgras natuurlijk ook op bijvoorbeeld: de voor-of achtertuin, dakterras, balkon, groenvoorziening voor een kantoor, kinderspeelplaats, zwembad omtrek, beursvloer, etc.

Waarom zou ik kunstgras nemen?

Natuurlijk kies je voor kunstgras, omdat je wilt genieten van jouw tuin in plaats van veel tijd kwijt te zijn aan het onderhoud. Daarnaast kun je kunstgras overal leggen, vooral op plaatsen waar natuurlijk gras niet wilt groeien. En kunstgras is in tegenstelling tot wat verondersteld wordt uitermate milieuvriendelijk. Joy is 100% recyclebaar en heeft geen water, energie voor maaien of bemesting nodig. Natuurlijk kies je voor kunstgras. Natuurlijk kies je voor Joy.

Meer informatie?

Als je meer wilt weten over Joy Gardens, onze Joy kunstgrassen en dienstverlening, neem dan contact met ons op via:

Email: info@joygardens.nl
Telefoon: 033 – 245 53 91